Curs igiena Cluj 8CURS IGIENA CLUJ

Aceasta platforma e-learning este destinata tuturor celor ce doresc sa urmeze CURSURILE PRIVIND INSUSIREA NOTIUNILOR FUNDAMENTALE DE IGIENA (CURSURI DE IGIENA).


Inscrieri / informatii suplimentare CURS IGIENA CLUJ:

Înscrierea candidaţilor se va face în mod continuu. Vă invităm să depuneţi/trimiteţi cererea de înscriere, iar noi vă vom comunica (pe loc sau ulterior prin e-mail, telefonic) data începerii cursurilor.

Frecventa cursurilor este in general saptamanala, fiind organizate la sediul nostru sau la sediul beneficiarilor in functie de solicitari .

Programele de formare sunt de tip “Blended Learning” – invaţare combinată, respectiv un mixt intre soluţia tradiţională a cursului in clasa sub îndrumarea lectorului si studiul individual / online bazat pe tehnologia e-learning.

In urma inscrierii se vor putea descarca materialele de curs in format electronic, simulari si teste on-line similare celor de la examenul de absolvire.


Cursul se finalizeaza cu un test cu o comisie de DSP Cluj. Avand in vedere conditiile 1pandemiei COVID19, aceste examene in aceasta perioada nu se pot sustine!

Nu exista in momentul de fata un termen pentru reinceperea acestor examinari cu comisia DSP Cluj!

COVID-19 – SARS-CoV-2 CORONAVIRUS (link curs online gratuit)


In conformitate cu  Legea nr. 98 (r1) din 10/11/1994 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica, a Ordinul nr. 1225/2003 pentru organizarea si certificarea instruirii profesionale a personalului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena, absolvirea cursului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena este OBLIGATORIE pentru lucratorii din urmatoarele domenii:

  • tuturor categoriilor de lucratori din industria alimentara, inclusiv pentru cei care comercializeaza si transporta produse din industria alimentara (alimentatie publica si a colectivitatilor – toate nivelele).
  • persoanelor din serviciile de curatenie din unitatile de asistenta medicala, a colectivitatilor de copii si tineri, unitati de cazare hoteluri, moteluri, cabane, etc.
  • tuturor persoanelor ce isi desfasoara activitatea in domeniul producției și distribuției apei potabile, inclusiv a apei potabile îmbuteliate, sau care desfășoară activități de întreținere a instalațiilor de aprovizionare cu apă potabilă.
  • persoanelor din cadrul serviciilor de ingrijire corporala (coafor, frizerie, manichiura pedichiura, cosmetica, masaj, etc.).
  • persoanelor din cadrul serviciilor de tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare.

Module curs igiena:
Modulul 1: Curs igiena Cluj pentru servicii de producție, depozitare, transport și comercializare a alimentelor; inclusiv alimentație publică și a colectivităților.
Modulul 2: Curs igiena Cluj pentru servicii de curățenie în unități de asistență medicală, colectivități de copii și tineri, unități de cazare, hoteluri, moteluri, cabane etc.
Modulul 3: Curs igiena Cluj pentru producția și distribuția apei potabile, inclusiv a apei potabile și îmbuteliate
Modulul 4: Curs igiena Cluj pentru servicii de îngrijire corporală
Modulul 5: Curs igiena Cluj pentru servicii tip dezinfecție, dezinsecție, deratizare


Cursuri_programate_pentru_specialisti_ITBlended Learning este un concept modern de educaţie şi formare, foarte flexibil, cu o adresabilitate ridicata în formarea profesională a adulţilor deoarece răspunde nevoilor diferite ale adulţilor şi ţine cont de caracteristicile de învăţare a acestora: stiluri de gândire şi de învăţare diferite, nivelele de cunostinţe, tipuri de inteligenţă, prin folosirea acestor metode combinate de invaţare.

Formarea profesională a adulţilor este mult diferită de formarea iniţială a tinerilor: adulţii au sisteme de valori formate şi “aşezate”, au preconcepţii, au niveluri diferite de educaţie şi cultură şi, mai ales, au minimă disponibilitate de schimbare. Apelând exclusiv la formarea în sală (varianta tradiţională) ne confruntăm cu următoarele limitări: scoaterea din piață pe termen lung, costuri semnificative legate de cazare şi transport, timp insuficient alocat dezvoltării și fixării noţiunilor necesare, izolare față de experiența acumulată de ceilalți membri ai echipei prin punerea în practică a celor învățate, etc.

Avantajele pentru cursant sunt multiple: continuarea activitatii profesionala fara intreruperi; gradul de aplicabilitate al conceptelor si retentia informatiilor primite cresc radical.

Acest sistem a fost dezvoltat cu scopul de a a oferi fiecarui cursant un nivel avansat de cunostinte de nivel tehnic ridicat, si presupune metode şi tehnici variate de predare şi învăţare, o nouă manieră de a oferi transfer de cunoştinţe şi experienţe de învăţare.

Prin utilizarea mixului de învățare “Blended Learning” folosind dispozitive digitale (e-learning) și cursuri în sală folosim eficient resursele disponibile și creăm un plan de lucru care să ducă la atingerea obiectivelor de învățare prin: distribuirea suportului teoretic, dirijarea învățării noțiunilor teoretice, testarea cunoașterii acestora – prin testare on-line, urmate apoi în sală de generarea și fixarea comportamentelor necesare având ca efect aplicarea în practică a tuturor competențelor și comportamentelor dobândite, încheind prin pre-follow-up on-line și follow-up în sală, forum de bune practici etc.